Ylös

Poismuuttajan muistilista

Muuttajalla on huolehdittavana monen monta asiaa. Muistilistaan on kerätty kaikki tärkeimmät asiat, jotta poismuuttosi Vehkakujalta sujuisi mahdollisimman vaivattomasti ja pääsisit keskittymään muuttolaatikoiden pakkaamiseen.

 

Vuokrasopimuksen irtisanominen

Asunnon irtisanominen sinun on tehtävä aina kirjallisesti irtisanomisaikaa noudattaen. Asuinhuoneiston vuokrauksesta säädetyn lain mukaan irtisanomisaika on yksi täysi kuukausi. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. Irtisanominen astuu voimaan, kun olet toimittanut irtisanomisilmoituksen JYY Asukaspalveluihin. Esim. irtisanomisilmoitus tulee olla toimitettuna JYY Asukaspalveluihin helmikuun viimeiseen päivään mennessä, jos haluat vuokrasuhteesi päättyvän maaliskuun loppuun. Jos asunto on vuokrattu pariskunnalle, tulee molempien osapuolten yhdessä täyttää yhdessä irtisanomisilmoitus. Vehkakuja 2:n asukkaat voivat tehdä irtisanomisilmoituksen sähköisesti.

Muista muuttoilmoitus

Maistraatille on lain mukaan ilmoitettava muutosta aina kun kotikunta tai siellä oleva asuinpaikka muuttuu. Muuttoilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta postisi tulee oikeaan osoitteeseen halutusta päivämäärästä lähtien. Voit tehdä muuttoilmoituksen maistraatille ja/tai postille joko internetissä, puhelimitse tai lähimmässä postin toimipisteessä.

Viimeinen vuokra

Kaikki maksut, myös viimeisen kuun vuokra, on maksettava ennen poismuuttoa.

Asunnon siivous

Asunto on tyhjennettävä ja siivottava ennen poismuuttoa. Pesuaineeksi käy hyvin astianpesuaine. Lieden, uunin ja kylpyhuoneen puhdistamiseen on olemassa erityispuhdistusianeita, käytä niitä tarvittaessa.

Jos olet sopinut asunnon seuraavan vuokralaisen kanssa esim. jättäväsi hänelle jonkun huonekalusi, jätä tuolloin lappu tavaroidesi päälle, jossa ilmoitat tekemäsi sopimuksen lisäksi myös puhelinnumerosi, jotta huolto voi epäselvien tilanteiden kohdalla ottaa sinuun yhteyttä.


Avaimen palautus

Huoneiston avaimet tulee palauttaa JYY Asukaspalveluihin. Toimiston ollessa suljettu avaimet voit jättää toimiston ulkoseinässä olevaan postilaatikkoon kirjekuoressa. Avaimet on palautettava JYY Asukaspalveluihin vuokrasopimuksen viimeistä päivää seuravana arkipäivänä kello 12.00 mennessä.

Asunnon kuntotarkastus

JYY-Palvelut Oy:n laitosmiehet tarkistavat asuntosi avaimen palautuksen jälkeen tai viimeistään vuokrasuhteesi päättymistä seuraavana arkipäivänä. Asunnon kunnon kohdalta tietoja verrataan sinun sisäänmuuttamisen yhteydessä täyttämääsi kuntolomakkeeseen.  JYYllä on oikeus siivouttaa asunto JYY-Palvelut Oy:llä, mikäli siivous on suoritettu huolimattomasti. Mikäli asunnossa todetaan normaalista kulumisesta poikkeavaa asunnon kunnon tai siivouksen laiminlyöntiä tai jos asuntoon on jätetty huonekaluja, tavaroita ja/tai roskia, laskutetaan korjaus-, siivous- ja kuljetuskulut asukkaalta.

Vakuuden palauttaminen

Vakuusmaksun olet maksanut takuuksi siitä, että asukkaana huolehdit velvollisuuksistasi ja hoidat asuntoasi hyvin. Mikäli olet huolehtinut kaikista velvollisuuksistasu ja asunnon kunto on  todettu samanlaiseksi kuin sinun sinne muuttaessa, palautetaan vakuusmaksu irtisanomislomakkeessa ilmoittamallesi tilille noin kahden kuukauden kuluessa vuokrasuhteesi päättymisestä.

 

Toivottavasti olet viihtynyt Vehkakujalla!