Ylös

Uuden asukkaan muistilista

Tervetuloa asukkaaksi Vehkakujalle! Uuteen kotiin muuttaessa erilaisia tehtäviä on paljon. Olemme listanneet tähän muistilistaan monia muuton yhteydessä tärkeitä seikkoja, jotta kotiutumisesi kävisi mahdollisimman helposti.


Allekirjoita vuokrasopimus

Maksamalla vakuuusmaksun vastaanotat tarjotun asunnon. Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu, kun maksettu vakuus näkyy tilillämme. Pankista riippuen tapahtuma vie pari pankkipäivää. Vuokrasopimus allekirjoitetaan JYY Asukaspalveluiden tiloissa toimiston aukioloaikoina.

Hae avain

Avaimen saat JYY Asukaspalveluista viimeistään vuokrasuhteen alkamiskuukauden ensimmäisenä arkipäivänä klo 12 jälkeen. Mikäli et pääse itse noutamaan avainta toimiston aukioloaikoina, voi ystäväsi noutaa sen puolestasi, kunhan olet ilmoittanut asiasta etukäteen JYY Asukaspalveluihin. Muista tuolloin tulla allekirjoittamaan vuokrasopimus seuraavien arkipäivien aikana!

Tee muuttoilmoitus

Muuttoilmoituksen voi tehdä kätevästi netissä tai esimerkiksi Postista saatavan lomakkeen avulla. Muista ilmoittaa uusi osoitteesi myös kavereillesi ja tilaamiesi lehtien, kirjakerhojen jne. asiakaspalveluihin. Kotikunnan pysyvästä muutoksesta on aina tehtävä ilmoitus myös maistraattiin. Tekemällä ilmoituksen netissä tiedot menevät kerralla kaikkiin palveluihin.

Täytä asunnon kuntotarkistuslomake

Tarkista asunnon kunto huolellisesti ja täytä kuntotarkastuslomake netissä kahden viikon kuluessa sisäänmuutosta. Tarvitset lomakkeen täyttöön henkilökohtaisen asukasnumeron ja PIN-koodin, jotka löydät sinulle vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä annetuista ohjeista.  Mikäli et ole saanut ohjetta, pyydä se JYY Asukaspalveluista. Tarkistamalla asuntosi kunnon sisäänmuuttosi yhteydessä huolehdit oikeusturvastasi, niin ettet joudu poismuuttaessasi vastuuseen asunnossa mahdollisesti jo olleista vioista.

Muista vuokranmaksupäivä!

Maksa vuokrasi joka kuukauden 6. päivään mennessä. Käytä vuokraa maksaessasi aina henkilökohtaista viitenumeroasi, jotta vuokrasi kirjautuu oikein. Vuokra sisältää sähkön, veden ja lämmityksen lisäksi Internetin, yleisten saunavuorojen ja pesutupien käytön.

Muista kotivakuutus

Oma koti kannattaa turvata vakuuttamalla, joten muistathan ottaa kotivakuutuksen. Vakuuutusyhtiöt neuvovat sinua oikeanlaisen vakuutuksen valinnassa.

Rekisteröi tietokoneesi Ylioppilaskylän tietoverkkoon

Vehkakujalla asuntovuokraan sisältyy Jyväskylän yliopiston tarjoama kiinteä Kortex-tietoverkko, johon asukkaiden tulee rekisteröidä verkkolaitteensa. Kukin asukas voi rekisteröidä verkkoon yhden laitteen, joka voi olla vaikkapa kannettava tietokone, pöytäkone tai WLAN-reititin. Verkkoa käyttääksesi tarvitset oman verkkokaapelin, jonka tulee olla standardia RJ-45 CAT 5 tai CAT 6. Yhdistä kaapeli käyttämääsi laitteeseen, esimerkiksi tietokoneen lan-porttiin, ja kiinnitä toinen pää asuntosi seinäkoskettimeen. Huomioi, että asuntosi seinäkoskettimista tai verkkopistorasioista vain toinen on yhdistetty verkkoon! Käynnistäessäsi nettiselaimen pääset Kortex-verkon rekisteröintisivulle. Täytä lomakkeeseen vaaditut tiedot. Rekisteröinnin käsitteleminen vie enintään kolme päivää.

Tarkista palovaroitin

Asuntosi palovaroittimen kunnosta vastaat asukkaana itse. Tarkista, että palovaroittimesi toimii ja vaihda tarvittaessa paristo. Mikäli laite on rikki muuttaessasi asuntoon, ilmoita siitä välittömästi JYY-Palveluiden kiinteistönhuoltoon.